YourGutBrain

Mælkeprodukter til din mave og hjerne

Studiet vil give ny viden, der potentielt kan bane vejen for nye koststrategier til lindring af forstoppelse samt forbedring af kognitive evner og mentalt velvære.

 

YourGutBrain-studiet vil undersøge om indtag af henholdsvis fermenterede mælkeprodukter (yoghurt) og ikke-fermenterede mælkeprodukter (mælk) påvirker afføringsvaner og kognitive evner hos raske kvinder, som har afføringer hver anden dag eller sjældnere.

Desuden vil studiet undersøge potentielle underliggende mekanismer relateret til kommunikationen mellem tarmen og hjernen.

 

Involverede i projektet

Interne

Navn Titel Telefon E-mail
Anke Ninija Karabanov Lektor +4535328039 E-mail
Henrik Munch Roager Lektor - forfremmelsesprogrammet +4535324928 E-mail
Klara Nielsen Ph.d.-stipendiat +4535321549 E-mail
Zeynep Ertürk Ph.d.-stipendiat +4535327707 E-mail

Eksterne samarbejdspartnere

Navn Institution
Professor Hanne Christine Bertram Institut for Fødevarer, Aarhus Universitet
Professor Paul Cotter APC Microbiome Ireland, University College Cork, Ireland.

YourGutBrain

Støttet af

AFH er et partnerskab mellem Københavns Universitet, Aarhus Universitet, Arla Foods Amba og Arla Foods Ingredients. 

Periode: 2023 - 2027.

Kontakt

Lektor Henrik Munch Roager