KORN - Effekten af fuldkorn på børns sundhed

Dreng spiser havregrynProjektets formål

I forskningsprojektet KORN undersøger vi, om fuldkorn fra rug og havre, sammenlignet med lavt indtag af fuldkorn, påvirker sundhed og kognitivt velbefindende hos 8-13-årige børn, der har en vægt over gennemsnittet.

Vi måler børnenes sundhed ud fra bl.a. blodtryk samt insulin og kolesterol i blodet. Derudover vil vi undersøge, om de mulige effekter hænger sammen med tarmens bakteriesammensætning eller arvelige forskelle.

Projektet kører fra sensommeren 2020 til sommeren 2021, og hvert barn vil være med i 16 uger.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Projekt KORN
Mail: korn@nexs.ku.dk 
Telefon: 9350 9403

 

 

 

 

 

 

Involverede i projektet

Navn Titel Billede
Camilla Trab Damsgaard Lektor Billede af Camilla Trab Damsgaard
Christian Mølgaard Professor Billede af Christian Mølgaard

Deltagelse

Forsidebillede af deltagerinformationLæs mere om projektet og hvad det indebærer i Deltagerinformationen.

Kontakt

Mail: korn@nexs.ku.dk 
Telefon: 9350 9403

Støttet af

DFF logo

KORN er godkendt af De Videnskabsetiske Komiteer for Region Hovedstaden (Projekt-ID: H-19010737).

Projektperiode: sensommeren 2020 til sommeren 2021.